https://blog.crelan.be/nl/timing-en-beleggen/

PRINCIPE 4 | MARKTTIMING

Wat is het perfecte moment om te beleggen?

Iedereen wil graag een belegging op het laagste punt kopen, om ze dan op haar hoogste punt te verkopen. Het belang van timing bij beleggen is dan ook niet te onderschatten. Maar ‘toeslaan’ op het juiste moment, kan dat eigenlijk wel? Is de perfecte timing op de beurs een illusie?

Een waarzegster kijkt in haar glazen bol

De juiste timing: nu beleggen of nog even wachten?

Elke belegger droomt ervan om op precies het juiste moment toe te slaan. Dat is jammer genoeg onmogelijk. Want om de markt te kloppen, moet u twéé keer raak schieten. U wil een belegging immers liefst op haar laagste punt kopen, om ze op haar hoogste punt weer te verkopen. Maar wat nu precies het goeie moment was, dat komt u pas achteraf te weten.

Voorspellen is moeilijk,
vooral als het om de toekomst gaat.

NIELS BOHR
Deens natuurkundige


Geduld is een mooie deugd bij beleggen

Zo was 12 maart 2020 de op één na slechtste beursdag van de laatste twintig jaar. Wie zich gelukkig prees dat hij net ervoor uit de markt was uitgestapt, heeft op die manier ook één van de beste beursdagen van de laatste twintig jaar gemist. Die kwam amper één dag later: 13 maart 2020. En zo gaat het wel vaker op de beurs: de beste en slechtste dagen liggen dicht bij elkaar.

En het zijn net die beste dagen die u nodig hebt om een aantrekkelijk langetermijnrendement te halen. Wat is nu precies de perfecte timing? En wilt u er zeker van zijn dat u geen enkele goeie dag mist? Simpel: dan zit u gewoon de hele rit uit.

De 7 basisprincipes van investeren

Gerelateerde artikels

Sparen versus beleggen: hoe maakt u uw keuze?

Waarom beleggen geen sprint maar een marathon is.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.