https://blog.crelan.be/nl/emoties-bij-beleggen/

PRINCIPE 7 | BELEGGERSPSYCHOLOGIE

De emoties bij beleggen

Altijd leuk, een ritje op een rollercoaster? Niet als de pieken en dalen van de aandelenmarkt een grillig parcours vormen en u vooraan in het karretje zit. Het is hét probleem van de belegger: wie al te vaak naar de aandelenkoersen zit te turen, neemt soms ondoordachte beslissingen. En net als na een wilde rit op een achtbaan, kan u dan uitstappen met een belabberd gevoel.

Mensen zitten op een achtbaan

Blijf uw emoties de baas bij beleggen

Beslissingen nemen over geld is psychologisch belastend. Maar gelukkig kan u emoties uitschakelen op vrij eenvoudige wijze, door beslissingen te automatiseren.

  1. Waarin beleggen? Ga voor een kant-en-klare oplossing. Door te kiezen voor onze modelportefeuilles op maat, hoeft u niet zelf de markt af te speuren naar opportuniteiten. Dat doet een professioneel belegger in uw plaats.
  1. Wanneer beleggen? Beleg periodiek, door elke maand automatisch een vast bedrag te storten via een automatische opdracht. Zo hoeft u niet meer te tobben of het moment wel ideaal is.
De 7 basisprincipes van investeren

Gerelateerde artikels

Wat is koopkracht en hoe beschermt u uw koopkracht?

De geheimen van een slimme risicospreiding.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.