https://blog.crelan.be/nl/auteurs/

Maak kennis met de bloggers

We stellen ze aan u voor:

Inge De Blick

Verantwoordelijke kredieten retail

‘Krediet verlenen’ is het hart van onze bank! Het fascineert me telkens opnieuw om samen met onze agenten en klanten te zoeken naar oplossingen om hun woondroom te realiseren. Wie een woning koopt en hiervoor een krediet aangaat is vaak voor 20 of 25 jaar vertrokken… van vertrouwen van de klant gesproken! Samen met onze teams van analisten zorg ik er voor dat elk kredietcontract in dat zelfde vertrouwen kan ondertekend worden. Mijn interesse gaat vooral uit naar duurzame kredietverlening…​​

Koen Van Audenhove

Market Manager Retail

Ik ben ondertussen meer dan 14 jaar actief in de banksector, waarvan ik bijna 12 jaar heb gewerkt in het commerciële netwerk. Tijdens deze periode heb ik verschillende commerciële functies uitgeoefend, binnen diverse domeinen zoals betaalverkeer, kredieten en verzekeringen. Iets meer dan 2 jaar geleden heb ik bewust gekozen voor een rol ‘achter de schermen’, als Market Manager Retail op de hoofdzetel.  Vanuit deze rol sta ik oa mee in voor het  commercieel beleid en het uitwerken van de commerciële acties. Wat me fascineert in deze job? Het gegeven dat ik nu ‘mee aan het stuur zit’ bij het bepalen van de commerciële richting die  we als bank uitgaan, en ik hierbij tegelijk een beroep kan blijven doen op mijn commerciële ervaringen uit het verleden.

Bart Abeloos

Adviseur investeringspolitiek klanten en arbitrages

Ik hou me binnen Crelan, waar ik 20 jaar ervaring heb in het domein beleggen, vooral bezig met beleggingsstrategie en economie. Het is een job die een gretige interesse vereist in alles wat kansen en bedreigingen voor beleggers creëert: de vergrijzing, de klimaatverandering, de opkomst van China, etc. Die veelzijdigheid ligt me wel. Daarnaast ben ik ook gefascineerd door “behavioral finance” of beleggingspsychologie. Beleggen is eigenlijk gemakkelijk, maar door de manier waarop ons brein werkt, maken we het onszelf vaak erg moeilijk.

Patrick Stroom

Adviseur investeringspolitiek klanten en arbitrages

Tijdens mijn 15 jaar beleggingservaring bij Crelan heb ik zowel commerciële ervaring bij de ondersteuning van het kantorennetwerk als beleggingstechnische expertise opgebouwd. Mijn focus ligt op de ondersteuning van de Crelan-kantoren inzake strategie en producten. Bij beleggen fascineert me het democratische gehalte. Of je nu weinig of veel te beleggen hebt, iedereen kan meedoen en zo z’n geld laten deelnemen aan de wereldwijde welvaartsgroei.

Guy Billion

Verantwoordelijke investeringspolitiek klanten en arbitrages 

Al ruim 35 jaar ben ik professioneel met beleggen bezig. De laatste jaren zit ik aan het roer om het beleid voor onze beleggers mee uit te tekenen. Daarbij gaat veel aandacht naar beleggersbescherming en het opzetten van technologische tools om de adviesverlening performanter te maken. Wat me in beleggen fascineert? Het contrast tussen de “waan van de dag” aan de ene kant, en anderzijds de brede, trage trends waarvan we op termijn allemaal de impact in onze portefeuille gaan voelen.

Onze partners: Amundi en Econopolis

Crelan biedt fondsen aan van Amundi, de grootste Europese vermogensbeheerder, en van Econopolis, de bekende Belgische vermogensbeheerder met wie Crelan een exclusief partnership heeft. Op deze blog zullen zij hun know-how en marktervaring delen.

Amundi is een toonaangevende vermogensbeheerder, en de Europese nummer één, gemeten naar activa onder beheer. Ze bieden in totaal 100 miljoen particuliere, institutionele en zakelijke klanten een compleet assortiment aan in beleggingsoplossingen. En dat zowel in actief als passief beheer, in traditionele en reële activa. Amundi is actief in bijna 40 landen. Zowel in de bedrijfsstrategie als in het beleggingsbeleid heeft Amundi zeer grote ambities, engagementen én expertise op het vlak van duurzaamheid.

Econopolis werd in 2009 opgericht door de bekende econoom Geert Noels, auteur van onder meer Econoshock (2008) en Gigantisme (2019). Deze “boetiek”-asset manager uit Wilrijk doet aan vermogensbeheer in het nieuwe financieel-economisch tijdperk. Econopolis steunt hiervoor als onafhankelijk en transparant huis op drie pijlers: duurzaamheid, excellentie en internationale visie. Een team van financiële specialisten bouwt met deze pijlers een unieke strategie uit voor vermogens, gericht op kapitaalbehoud en groei. Het Econopolis-team heeft bijzondere affiniteit met de trends die de wereld van morgen vormgeven, zoals de transformerende rol van technologie, de verschuiving van economische macht naar de groeilanden en het immer groeiende belang van duurzaamheid.