https://blog.crelan.be/nl/auteurs/

Maak kennis met de bloggers

Schrijven over beleggen? Dat is een vak apart. De artikels op deze blog worden geschreven door enkele enthousiaste experts die er alles aan doen om u wegwijs te maken in de beleggingswereld. Daarnaast zullen ook onze Crelan-agenten hun bijdrage leveren én stellen we u graag voor aan Amundi en Econopolis. Als beleggingspartners van Crelan zullen zij ook regelmatig in hun pen kruipen voor deze blog.

We stellen ze aan u voor:

Bart Abeloos

Adviseur investeringspolitiek klanten en arbitrages

(°1974) Ik hou me binnen Crelan, waar ik 20 jaar ervaring heb in het domein beleggen, vooral bezig met beleggingsstrategie en economie. Het is een job die een gretige interesse vereist in alles wat kansen en bedreigingen voor beleggers creëert: de vergrijzing, de klimaatverandering, de opkomst van China, etc. Die veelzijdigheid ligt me wel. Daarnaast ben ik ook gefascineerd door “behavioral finance” of beleggingspsychologie. Beleggen is eigenlijk gemakkelijk, maar door de manier waarop ons brein werkt, maken we het onszelf vaak erg moeilijk.

Patrick Stroom

Adviseur investeringspolitiek klanten en arbitrages

(°1961) Tijdens mijn 15 jaar beleggingservaring bij Crelan heb ik zowel commerciële ervaring bij de ondersteuning van het kantorennetwerk als beleggingstechnische expertise opgebouwd. Mijn focus ligt op de ondersteuning van de Crelan-kantoren inzake strategie en producten. Bij beleggen fascineert me het democratische gehalte. Of je nu weinig of veel te beleggen hebt, iedereen kan meedoen en zo z’n geld laten deelnemen aan de wereldwijde welvaartsgroei.

Guy Billion

Verantwoordelijke investeringspolitiek klanten en arbitrages 

(°1961) Al ruim 35 jaar ben ik professioneel met beleggen bezig. De laatste jaren zit ik aan het roer om het beleid voor onze beleggers mee uit te tekenen. Daarbij gaat veel aandacht naar beleggersbescherming en het opzetten van technologische tools om de adviesverlening performanter te maken. Wat me in beleggen fascineert? Het contrast tussen de “waan van de dag” aan de ene kant, en anderzijds de brede, trage trends waarvan we op termijn allemaal de impact in onze portefeuille gaan voelen.

Onze partners: Amundi en Econopolis

Crelan biedt fondsen aan van Amundi, de grootste Europese vermogensbeheerder, en van Econopolis, de bekende Belgische vermogensbeheerder met wie Crelan een exclusief partnership heeft. Op deze blog zullen zij hun know-how en marktervaring delen.

Amundi is een toonaangevende vermogensbeheerder, en de Europese nummer één, gemeten naar activa onder beheer. Ze bieden in totaal 100 miljoen particuliere, institutionele en zakelijke klanten een compleet assortiment aan in beleggingsoplossingen. En dat zowel in actief als passief beheer, in traditionele en reële activa. Amundi is actief in bijna 40 landen. Zowel in de bedrijfsstrategie als in het beleggingsbeleid heeft Amundi zeer grote ambities, engagementen én expertise op het vlak van duurzaamheid.

Econopolis werd in 2009 opgericht door de bekende econoom Geert Noels, auteur van onder meer Econoshock (2008) en Gigantisme (2019). Deze “boetiek”-asset manager uit Wilrijk doet aan vermogensbeheer in het nieuwe financieel-economisch tijdperk. Econopolis steunt hiervoor als onafhankelijk en transparant huis op drie pijlers: duurzaamheid, excellentie en internationale visie. Een team van financiële specialisten bouwt met deze pijlers een unieke strategie uit voor vermogens, gericht op kapitaalbehoud en groei. Het Econopolis-team heeft bijzondere affiniteit met de trends die de wereld van morgen vormgeven, zoals de transformerende rol van technologie, de verschuiving van economische macht naar de groeilanden en het immer groeiende belang van duurzaamheid.